Rady k užívaniu Reg-enoru

RADY k užívaniu REG-ENOR-u na základe osobných skúseností užívateľov

 REG-ENOR je výživový doplnok na regeneráciu a detoxikáciu organizmu, ktorého "vedľajším účinkom" je, že užívatelia popri škodlivých toxických látok sa zbavia aj mnohých nadbytočných kíl zo svojej telesnej hmotnosti. Ale aby kúra bola prospešná, treba dodržať zásady v stravovaní. Vyžaduje to od každého disciplínu, ale dosiahnuté výsledky po niekoľkých týždňoch a mesiacoch dokazujú, že sa to oplatí.

 Niekoľko rád, ako na to:

Pri varení používajme masť namiesto oleja a margarínov, ale nepoužívajme veľa masti pri príprave. Ale k tomu, aby sa mohla žlč vyprázdňovať je potrebné pri každom jedle jesť masť alebo slaninu (zakaždým 15-30g). Masť môže byť kačacia, husacia, bravčová alebo slanina. Napr. primiešať do hotovej omáčky za dve polievkové lyžice tekutej masti. Tým zabezpečíme, aby sa  žlč a pankreatické enzýmy vedeli vyprázdňovať. Prázdny žlčník potom opäť pečeň naplní žlčou. Žlč a enzýmy sa dostanú do tráviaceho traktu, napomáhajú tráveniu a zároveň vyplavujú toxické látky do čriev a tým sa organizmus detoxikuje.

Konzumujme veľa vláknitej zeleniny, lebo vlákniny majú dôležitú funkciu pri trávení. Pre rýchlejšiu očistu sa doporučuje zvýšiť príjem tekutín, čistej vody. Kúra by mala trvať aspoň 3 mesiace, ale radšej 6 mesiacov!

 Príprava jedál: 

Chlieb opekáme vždy v hriankovači Nejeme chlieb obsahujúci olejové semienka.

K príprave halušiek z kukuričnej múky používajme dvojnásobné množstvo vajíčok a málo vody.

K príprave zeleninových šalátov používajme citrón a mierne soľ.

Prívarky a omáčky pripravujme častejšie, zápražky robme z ryžovej múky, zalejme vodou.

Čo najčastejšie si doprajme hlávkový šalát a iné zeleniny (podľa ročného obdobia).

Porcia mäsa by sa mala zmestiť do našej dlane, zeleninová príloha cca 40 dkg.

Z ryže uprednostnime hnedú ryžu.

Počas kúry sa môže konzumovať:

zelenina: fazuľa, hrach, šošovica, kukurica, cvikla, zelená paprika, paradajky, kapusta

ovocie: citróny, grapefruit

klobása, slanina, šunka, vajíčka, pečienka, rôzne mäsové prípravky, masť, oškvarky

ryžová múka, kukuričná múka, celozrnná múka, ražná múka

celozrnný ražný chlieb opečený v hriankovači

 Počas kúry nekonzumujme:

mlieko, maslo, syr, tvaroh, smotanu, margarín, oleje, nakladanú zeleninu v nálevoch, med, cukor, cestoviny, zemiaky, pečivo, zákusky, ovocie, lekvár, ocot, olejnaté semená, sladené a perlivé nápoje, sirupy, cukor, alkohol

 Niekoľko stravovacích nápadov:

 Raňajky – večera:

k dvom plátkom hrianok

  • plátok slaniny
  • dve vajíčka uvarené natvrdo
  • dve volské oká
  • praženica z dvoch vajec
  • klobása (8 – 10 cm)
  • šunka
  • 1 pár párok
  • mastný chlieb
  • oškvarková nátierka
  • paprika, paradajky, uhorky, reďkovka, cibuľa, kapusta
  • čaj s citrónom bez cukru (použime prírodné sladidlo stévia, brezový cukor, atď.)
  • káva bez mlieka a cukru

 Obed:

Polievky:

  • gulášová
  • mäsová
  • ryžová
  • kapustová
  • paradajková
  • zeleninová
  • hrachová
  • fazuľová
  • šošovicová
  • vajcová

 Hlavné jedlo:

  • perkelty z rôznych druhov mäsa
  • dusené z rôznych druhov mäsa
  • vyprážané z rôznych druhov mäsa
  • rizoto
  • fašírky
  • klobása, jaternice
  • plnená paprika
  • kapustnica
  • lečo s ryžou, vajíčkami alebo s klobásou

 Prívarky, omáčky:

  • fazuľa, hrach, šošovica, tekvica, šťavel, špenát, mrkva, kôpor, paradajky

 Prílohy:

  • ryža
  • dusená zelenina, cvikla
  • halušky ( z kukuričnej múky)

 

 

ZDRjYjcyN